Стрии. Можем ли да се отървем от тях?

Стрии. Можем ли да се отървем от тях?

Стриите представляват фини линии по тялото, които най-често са причинени от бърз растеж или продължително прекомерно изпъване на кожата. В резултат съединителната тъкан, която осигурява еластичността на кожата, се уврежда и се появяват стрии. Освен механичното изпъване на кожата до стрии могат да доведат и дехидратацията, както и повишаването на нивата на стероидните хормони.

Поява на стрии може да се наблюдава през пубертета, бременността, рязка промяна в килограмите, диети и др. При образуването на стриите те са лилави или розови на цвят. С течение на времето изсветляват и придобиват лек релеф.

премахване на стрииПрез пубертета стриите се причиняват от интензивния растеж. Хормоналните промени в този период водят до загуба на еластичността на кожата. В тази възраст обикновено стриите се появяват върху гърдите, бедрата, дупето, горната част на ръцете. При момчета и момичета, които спортуват редовно също се наблюдава появата на стрии. Важно е в тази, а и всяка възраст да хидратираме добре тялото си, като пием поне 2л.вода на ден. За момичетата в тази възраст рисков фактор може да се окажат и контрацептивите с високо съдържание на естроген.

Бременността е друг рисков период, в който трябва да следим за поява на стрии. Интензивният растеж на бебето, особено в края на бременността изпъва кожата в областта на корема. Високите нива на хормони от своя страна допълнително намаляват еластичността на кожата и предразполагат към поява на стрии.

Какво можем да направим? Най-добре ще действаме ако в период на изпъване на кожата превантивно правим масажи с масла или натурални кремове. Те подхранват кожата в дълбочина, като й доставят така нужните вещества, за да се запази здрава и еластична. Пример за такъв природен продукт е маслото против стрии по време на бременност Beauty MamaТо е специално формулирано за употреба по време на бременност, подхранва и хидратира за 24ч., в същото време прави кожата еластична и яподготвя за бъдещите промени. 

При вече появили се стрии най-голям шанс имаме, когато те са още розово-виолетови. Тогава много добър резултат дават отново натуралните продукти, формулиране специално за регенериране и дълбоко хидратиране на кожата. Както и приемането на достатъчно количество вода.

Интензивното масло при стрии Beauty, което можете да намерите на нашата продуктова страница съдържа мощна комбинация от био масла и билки, която подобрява значително структурата на кожата, като спомага за по-бързо регенериране и възстановяване.