Невен – природен дар за красота

Невен – природен дар за красота

Невенът или Календула (както е латинското му название) е основна съставка за голяма част от продуктите SoSimpleCosmetics. Нежните жълто-оранжеви цветчета могат да бъдат видени в хорските дворове и по полетата от юни до късна есен. Билката се бере при силно слънце, когато лечебната й сила е най-голяма. Невенът е истинско съкровище в природната аптека, поради богатия списък от полезни свойства, които притежава.

Нашите баби са използвали мехлем от невен и мас, за да лекуват повърхностни рани, разширени вени, мускулни болки, хемороиди. Билката притежава силни антимикробни съставки, които побеждават с лекота възпалителните процеси.

Невенът е известен и със способността си да премахва стриите. Това е един доста досаден козметичен проблем, избавянето от който е трудно, дори и след подлагане на болезнени процедури. Вълшебното му действие се дължи на съдържащите с в него каротиноиди, пигменти и сапонини, които ускоряват регенеративните процеси на кожата.

Стриите представляват разкъсване на съединителната тъкан, а полезните вещества в невена стимулират производството на колаген в засегнатите участъци и помагат за възстановяването на кожата.

Тъй като стимулира възстановяването на клетките, невенът помага и за по-бързото оздравяване на рани, охлузвания, изгаряния, ухапвания от насекоми. При редовна употреба невенът заличава напълно кървави белези, а при по-стари успява да възстанови релефа на кожата и да свие белега до голяма степен. Дълбоко подхранващото масло при стрии, което създадохме е с високо съдържание на цвят невен. Всичко за богатата му формула четете ТУК.

Билката се употребява в козметиката за лице, поради свойството си да тонизира кожата и да изглажда дребните бръчки.

Това са само част от причините невенът да е една от любимите билки използвани в натуралните козметични продукти SoSimpleCosmetics. Научете повече и за останалите био съставки, които SoSimpleCosmetics използва, за да създава КАЧЕСТВЕНИ ПРИРОДНИ ПРОДУКТИ за проблемни зони.