Дървото Таману произхожда от Полинезия и е смятано от туземците за свещен дар. То ражда ядките Calophyllum inophyllum. Маслото от Таману се получава след студеното им пресоване. То има богат зеленикав цвят и аромат на къри.

Таману маслоТаману се смята за свещено дърво. В древните предания се казва, че Боговете живеят в клоните на дървото Таману. Дървото е широко разпространено в цяла Полинезия, където са образувани изящни крайбрежни гори. То е било познато с лечебните си свойства от далечни времена, смятано е за Божи дар и е широко използвано и до днес по тези земи.

Маслото от Таману има силно регенериращо действие и помага за изграждането на нова кожа, за зарастване и затваряне на рани, тъй като има противовъзпалително свойство. То е едно от най-добрите масла при белези и стрии.  Свойствата му се дължат на наличната в него калофилова киселина. Тя е имуностимулатор, има противовъзпалителен ефект и стимулира изграждането на нови клетки. Ето защо, освен за третиране на белези и стрии, маслото от Таману може да се използва и при раздразнена кожа, както и при акне.

Таману маслоМаслото от Таману има и аналгезиращи и овлажняващи свойства, както и висока антибактериална активност. Прилагането на маслото има благоприятно въздействие при суха , чувствителна и проблемна кожа, такава с обрив и сърбеж, при деца и при възрастни хора . Маслото от Таману може да се приложи върху микротравми и микропукнатини, болка, сърбеж, възпаление, херпес, слънчеви изгаряния и ухапвания от насекоми . Маслото се използва широко в дерматологията, като допълнително средство за повлияване на екзема, псориазис, изгаряния, възпаления, стрии, различни дерматити. Маслото от Таману в чист вид се използва за предотвратяване на стареенето на кожата и е ефикасно средство за предотвратяване и премахване на бръчки . Маслото от Таману е подхранващо средство и овлажнител за коса, особено суха и изтощена.

Поради мощната си противовъзпалителна активност, маслото от Таману намалява възпалителната реакция, която съпътства раните, обривите, охапванията от насекоми и др. Маслото от Таману има и противогъбично действие и антимикробни свойства, то защитава кръвоносната система, като подобрява кръвообращението.

Таману масло

Този широк спектър от свойства на маслото от Таману се дължи на съдържащите се в него 92% неутрални липиди, 6,4% гликолипиди и 1,6% фосфолипиди. Натуралното масло от Таману също така съдържа компоненти с терапевтичен ефект – ксантони, които имат противовъзпалително действие, тритерпени, кумарини, калофилова киселина, инофинова киселина, етерични масла и витамин Е. Познато от дълбока древност, днес маслото от Таману добива все по-голяма популярност сред природните дарове, като естествен заместител на изкуствено синтезираните козметични продукти.

Масло от Таману ще откриете като ценна съставка в следните продукти:

Масло при стрии Beauty

Стик при акне Acne Gone

Стик при белези Scar Gone

SOS стик с невен и таману

Възползвайте се от силата на природата и нейната нежна грижа! 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed

Меню