16

окт.

М-м-масло от Какао

Масло от Какао

МАСЛО ОТ КАКАО се извлича чрез студено пресоване от какаовите зърна, то има неустоим шоколадов аромат. Използва се от векове за овлажняване и омекотяване на кожата. Незаменимо е в кулинарията.

Масло от Какао

Какаовото масло се разтопява на температурата на тялото и се абсорбира веднага от кожата. Маслото от какао създава естествена бариера между кожата и вредното влияние на околната среда – слънце, вятър. Благоуханното какаово масло, заедно с кокосовото масло и това от карите (шеа) са трите масла с тропически произход, които притежават свойства за естествена слънцезащита. Те са доста гъсти, не попиват изцяло и не се изпаряват, което позволява да образуват върху кожата натурален защитен филм.

Какаово масло

Какаовото масло съдържа естествени антиоксиданти и е богато на витамин Е. Маслото от какао успокоява и хидратира кожата, помага за забавяне на признаците за стареене, като стимулира производството на колаген, предпазва от появата на стрии при бременност, подобрява еластичността на кожата. Маслото от какао притежава способността да засилва микроциркулационните процеси. То съдейства за укрепване стените на капилярите, премахването на сърбежа, усещането за парене, зачервяванията и подуването на тъканите.

Какаовото масло има неизброими ползи в грижата за кожата, ето защо то е част от съставките в някои от нашите продукти като натуралният продукт за заличаване на стрии Beauty и Маслото за тяло от Коледната ни серия .