16

окт.

9 фактора за поява на стрии

Стриите са разкъсвания в дермата. При появяването си, стриите са червени или лилави на цвят, защото на практика те представляват подкожни кръвоизливи. С течение на времето стриите зарастват, като биват заместени от съединителна тъкан и изсветляват.

Стриите са разкъсвания в дермата. При появяването си, стриите са червени или лилави на цвят, защото на практика те представляват подкожни кръвоизливи. С течение на времето стриите зарастват, като биват заместени от съединителна тъкан и изсветляват.

заличаване на стрии

Стриите са безболезнени и могат да се появят навсякъде по тялото, най-често корем, гърди, дупе, бедра, ръце, гръб и други.

От стрии по-често страдат жените, отколкото мъжете. Така че полът също е от значение. По-долу четете основните фактори, които предразполагат за появата на стрии. Ако попадате в някоя от групите, в края на тази статия ще откриете съвети за превенция и борба със стриите.

  1. Бременност
  2. Пубертет, бърз растеж
  3. Генетична предразположеност
  4. Хормонално неравновесие или друго болестно наручение
  5. Рязка телесна или мускулна промяна в теглото
  6. Прием на стероидни или кортикостероидни лечебни средства
  7. Недостатъчен прием на витамини и минерали
  8. Нездравословно хранене, начин на живот
  9. Стрес

Ако попадате в една или няколко от групите е твърде вероятно да се сдобиете с тези неприятно кожни образувания, стриите. Какво можете да направите, за да се предпазите? На първо място да хидратирате добре кожата си, както вътрешно така и външно. Това означава да пиете достатъчно количество вода всеки ден, особено ако сте бременна или спортувате. И да хидратирате кожата си външно с подходящи козметични продукти. Натуралните продукти от серията So Simple са изключително подходящи, тъй като подхранват в дълбочина и хидратират кожата за 24 часа. Маслото при вече появили се стрии Beauty помага за регенериране и по-еластична кожа. Освен хидратацията, приемът на витамини и минерали е също важен. Поддържайте теглото си, не качвайте и не сваляйте килограми рязко.

По време на бременност е нормално да се качат няколко килограма, като превенция освен прием на витамини и хидратация е препоръчително да се ползва натурален продукт като Beauty Mama, освен, че хидратира кожата, той е специално разработен за бъдещите промени и прави кожата еластична. Подходящ е и за превенция от поява на стрии при тийнейджъри и подрастващи, като се нанася на рисковите участъци. При вече появили се стрии спортът има голямо значение, тъй като той оказва стягащо действие. За регенериране на кожата препоръчваме натурален регенериращ продукт с мощно действие Beauty. Съчетайте нанасянето на продукта с масаж за по-бърз ефект.

За съжаление, на практика начин да се отстранят стриите на 100% не съществува, но ако обърнем повече внимание на физическата активност и здравословното тегло. Съчетаем с редовно използване на качествени козметични продукти съчетани с масажи, ще се сдобием с красива, стегната и здрава кожа, с почти незабележими стрии с изравнен тен и релеф.