19

апр.

5 стъпки за справяне с целулита

Целулитът или т.нар. портокалова кожа се наблюдава по бедрата, ханша, дупето и корема в различна степен при над 85% от дамите. За разлика от тях, мъжете имат по-здрава съединителна тъкан и целулит се наблюдава много по-рядко. Поради нарушената съединителна тъкан и навлизащата в дермата мастна тъкан, кожата става като на бучки. Добрата новина е, че можем да се справим с постоянство, като следваме няколко стъпки.

1.Подпомагане извеждането на токсините – могат да се ползват различни хранителни добавки, детоксикиращи режими или билкови комбинации. Тук е мястото да ви представим нашия билков чай Detox, разработен специално за засилване на метаболизма, изхвърляне на вредните и непотребни вещества и възвръщане на сияйния вид на кожата. Тялото се зарежда с енергия и добро настроение.

2. Консумирайте „храна за кожата“ – Здравословни храни, богати на омега-3 и антиоксиданти, за гладка и стегната кожа. И здравословни напитки и прием на достатъчно вода за хидратация и детоксикация.

3. Масажирайте локално участъците с целулит с натурални продукти – пазарът е наситен с антицелулитни кремове. Голяма част от тях съдържат различни синтетични добавки, като изкуствени аромати, които увеличават задържането и натрупването на токсини. А за да се преборим с целулита е необходимо да се засили изхвърлянето на вредни вещества и да се засили кръвообращението в засегнатите зони. Затова, когато избирате такъв продукт е най-добре да се спрете на натурално масло, без изкуствени съставки, като масажното антицелулитно масло Silhouette.

4. Ексфолирайте веднъж седмично желаните зони за видимо по-гладка и стегната кожа. Този лесен и приятен ритуал дава почти мигновени резултати. За целта изберете подходящ скраб за тяло, с който да масажирате кожата, докато сте под душа. Матуралните скрабове премахват мъртвите клетки, извеждат токсините, активно противодействат целулита и дренират кожата. Предлагаме ви да разгледате нашите скрабове за тяло и да се насладите кадифено мека кожа.

5. Правете упражнения, за да подобрите кръвообръщението си и за да може тялото ви да изведе токсините. Задайте си постижима цел – като 15минути на ден, 3-4 пъти седмично, като правите разнообразни упражнения – бягане, бързо ходене, каране на колело, плуване, изкачване на много стълби.

               Причини за поява на целулит са лошото кръвообращение, заседнал начин на живот, натрупване на токсини, наследствена предразположеност, прекомерна употреба на захарни продукти и др. Една или повече от тези причини заедно с по-слабата съединителна тъкан, карат кожата да изтънява, да губи своята еластичност и да започне да провисва на места. Поради неравномерното разпределение на съединителната тъкан, мастният слой прониква в дермата, което причинява ефекта „портокалова кожа“.

               Мастният слой, който бива изтласкан към дермата, е съставен в по-голямата си част от мастни клетки. Те имат няколко свойства като защита и съхранение. В тях се „складират“ нежеланите токсини и киселини, за да се предотврати навлизането им в кръвообращението. Възможно е с течение на времето мастните клетки да започнат да се окисляват от този процес, което ги прави пропускливи и те започват да пропускат вода.

               Това води до задържане на течности, подпухване на очите, отоци по тялото и т.нар „воден“ целулит. За да се забавят и предотвратят тези процеси, е необходимо тялото да извежда периодично токсините. Затова може да спомогне здравословнен хранителен режим и умерен, но редовен спорт, приемане на достатъчно вода и използване на натурална козметика.